images/fade/fade1.png

Alle HCC-regio’s en HCC!seniorenacademie zullen hun deuren openen deze maand voor leden en introducees om te genieten van het beste dat HCC te bieden heeft. In combinatie met de presentatie van het seizoensthema Windows worden er jubileumspeldjes uitgereikt aan leden die 10, 20, 30 of 40 jaar lid zijn in het lopende jaar. Er zal voor iedereen een gratis kopje koffie of thee klaar staan. En voor introducees die meer over HCC willen weten, is het natuurlijk mogelijk om vragen te stellen en om zelf direct lid te worden.
Tijdens de bijeenkomsten kun je genieten van een interessante presentatie. November is bij de HCC dit jaar regiomaand. Daarbij is voor de presentatie gekozen voor het thema: Windows 10. Je krijgt dan te horen wat er nieuw is in de laatste update en je krijgt ook tips voor het installeren en instellen. Dat kan je veel tijd en werk besparen!

win7 win10Presentatie regiomaand
Microsoft stopt per 14 januari 2020 met de ondersteuning van Windows 7. Dit betekent dat er geen updates meer plaatsvinden en dat onveiligheden in het systeem niet meer worden gerepareerd.
Vooral wanneer u gebruik maakt van Internetbankieren is dit van groot belang. De banken stellen als voorwaarde dat u gebruik maakt van een besturingssysteem met actuele beveiliging.
Het seizoen thema van HCC is Windows. Daarin wordt ingegaan op allerlei aspecten van Windows, maar er wordt ook aandacht besteed op de (gratis) overstap van Windows 7 naar Windows 10. In de laatste versie van PCActive is hierover ook een artikel te vinden van Wim Noordoven.

Dit is een uitgelezen kans om aan je familie en vrienden te laten zien waarom jij lid bent van HCC en wat HCC zoal te bieden heeft.

Vrijwilligers die u kunnen helpen
Tevens zijn op de locaties vrijwilligers aanwezig met kennis op het gebied van Internet, webbrowsers, besturingssystemen, Open-source, Apple, genealogie, 3D printen, Raspberry Pi, Websites, Drones of digitale Fotografie/film.
Workshops
Regelmatig vinden er ook workshops plaats, waarbij een enthousiast HCC-lid, je verder op weg helpt met bijvoorbeeld 3D printen, Raspberry Pi, fotografie, of programmeren. Tenslotte is er niets leuker dan je hobby samen met andere geïnteresseerden uitoefenen!

Veel extra faciliteiten
Op elke locatie is een aantal standaard voorzieningen zoals een gratis internet aansluiting, een scanner (die door leden gereserveerd kan worden ) en een koffie/thee hoek.