images/fade/fade1.png

Kom jij ook naar de gezellige HCC!kennisdag?

Op zaterdag 7 maart vindt in de Expo Houten de HCC!kennisdag plaats. Van 10.00 tot 15.00 uur kun je terecht bij ruim 20 presentaties en demonstraties van onder andere Drones, Genealogie en Modelbaanautomatisering en voor de jeugd is er een Roboticahoek. Bovendien kun je als HCC-lid gratis naar alle presentaties en demonstraties. Bij Expo Houten kun je gratis parkeren en het is goed bereikbaar met het OV.

Ontmoet op het Kennisplein de Interessegroepen en maak kennis met de twee nieuwe groepen Android en Domotica-IoT. Android is veruit het populairste besturingssysteem voor smartphones en tablets. Met het lidmaatschap van deze groep leer je hoe je er alles uithaalt. Domotica-IoT houdt zich bezig met slimme apparaten in je woonomgeving, zoals je verlichting en energievoorziening. Er kan steeds meer, maar hoe bescherm je je privacy? Een belangrijk onderwerp!

Locatie: Expo Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE Houten

 

Workshop over fotobewerking

fotobewerkingOp maandag 24 februari is er een workshop over fotobewerking in de Kubus in Veenendaal. Hierbij gebruiken we een zeer goede gratis app die beschikbaar is voor iOS/ iPadOS en Android. Ook is er een live demo van de vooruitgang die Apple op fotogebied heeft gemaakt met de nieuwe iPhone 11 (Pro Max). Na de pauze beantwoording Apple vragen en kun je er met extra korting een iOS 13/iPadOS special aanschaffen.

Locatie:  De Kubus, Spanjaardsgoed 5a, 3901 HC  Veenendaal.

 

Algemene Leden Vergadering IG Apple

Op maandag 2 maart houdt de IG Apple in Houten haar jaar vergadering. De bijeenkomst start om 19:30 uur. De vergaderstukken zijn beschikbaar op de site. Inloggen is daarvoor vereist. Je kunt daar alleen bij als je lid bent van onze IG. Klik hier voor de stukken.

Programma na de vergadering
droneNa de algemene ledenvergadering kun je kiezen uit een presentatie over het gebruik van de iPad voor het maken van muziek en een presentatie over het besturen van de nieuwe goedkope DJI Mavic mini drone.

Ook kun je er met extra korting een iOS 13/iPadOS special aanschaffen.

Locatie:  De bibliotheek van Houten, Onderdoor 158, 3995 DX Houten

 

KPN Vitaal Thuis

kpn 1Op maandag 16 maart vertelt Steven Dorgelo van KPN Vitaal Thuis u graag meer over dit product en de mogelijkheden.

Ouderen willen langer zelfstandig thuis blijven wonen in hun eigen huis. Echter, soms is men niet zelfstandig genoeg om zonder een beetje assistentie en/of medische zorg, goed de dag door te komen. Deze dienst kan dan uitkomst bieden.

Locatie:  De Brug, Schuilenburgerweg 2, 3816 TB Amersfoort

 

win7 win10Het einde van de ondersteuning voor Windows 7 en het updaten van Windows 10

Op maandag 23 maart is er een presentatie van het seizoenthema Windows in Veenendaal. Op 14 januari 2020 stopte Microsoft met de ondersteuning van Windows 7. Er zijn echter nog veel computers met Windows 7 erop en wat moet je dan doen? Kun je je Windows 7-computer blijven gebruiken en wat zijn dan de risico’s? Hoe stap ik over en wanneer? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord. Het tweede onderwerp van dit Windows-seizoensthema betreft het updaten van Windows 10. Waarom en wanneer moet je Windows 10 updaten, wat moet je doen (ook als het misgaat) en wat is er nieuw in de laatste en komende update? Maar ook: kan ik updates uitzetten en hoe? Wat doe ik als het updaten niet lukt? Kortom, alles wat je over Windows weten wil.

Als u de sylabus en de presentatie wilt downladen klik dan op downloaden.

Locatie:  De Kubus, Spanjaardsgoed 5a, 3901 HC  Veenendaal.