images/fade/fade1.png

Fysieke bijeenkomsten zitten er nog altijd niet in, maar gelukkig vinden HCC-leden elkaar steeds beter online. Via het Jitsi Meet-platform op wij.hcc.nl kunnen Interessegroepen en Regio's videovergaderingen houden en online presentaties (webinars) geven. HCC heeft voor Jitsi Meet gekozen, omdat het een veilige, gebruiksvriendelijke omgeving is. Leden kunnen direct deelnemen en hebben geen account nodig.

Instellingen
De vergaderingen en webinars worden georganiseerd door de Interessegroepen en Regio’s op dezelfde manier als je gewend bent bij reguliere bijeenkomsten. Ze worden aangekondigd via hun eigen websites, in de HCC-agenda en in de nieuwsbrief.
Wil je deelnemen aan een webinar, dan zijn daarvoor twee manieren. 1. Je gaat op het aangekondigde moment via de app of je browser naar wij.hcc.nl, drukt op Start en voert de code van je Interessegroep of Regio in. Je geeft je naam op en komt vervolgens automatisch in het webinar terecht. 2. Je volgt de link die je door de organisator van de bijenkomst is toegestuurd. Deze leidt je direct naar de juiste 'kamer' op Jitsi, waar de online bijeenkomst plaatsvindt.

Handleiding
Voor die tijd is het wel zaak dat je je computer, tablet of smartphone hiervoor inricht. HCC heeft hier een uitgebreide handleiding voor gemaakt, die je vindt door hieronder op 'Lees meer' te klikken. Deze handleiding wordt met enige regelmaat geactualiseerd aan de hand van nieuwe ervaringen en inzichten. Spelregels


Voor de de webinars gelden enkele spelregels. Zo moet de microfoon worden uitgeschakeld, zodat alleen de presentator aan het woord is. Dit is belangrijk vanwege de kwaliteit van de netwerkverbinding en voor het ordelijk verloop van de bijeenkomst. Vragen en opmerkingen tijdens het webinar zijn mogelijk via de chatfunctie. De presentator krijgt die dan te zien op zijn scherm en kan daarop reageren.De gebruikerservaring wordt steeds beter, naarmate HCC-presentatoren en deelnemers meer ervaring krijgen met het Jitsi-platform. Er is is altijd ruimte voor verbetering en we stellen constructieve feedback op prijs.

 
Lees meer >