images/fade/fade1.png

De mogelijkheid om fysieke bijeenkomsten in Houten, Amersfoort en Veenendaal te houden is nog steeds niet mogelijk, daarom zetten we vol in met het aanbieden van webinars.

Let u daarom goed op onze website en de nieuwsbrief waar we deze activiteiten melden.

 

Online presentatie over Apple CarPlay en Android Auto

car and autoOp maandag 26 april organiseert HCC!utrecht om 20:00 uur een online presentatie over Apple CarPlay en Android Auto. Deze online presentatie wordt gegeven door Will Hanselaar en Anton Doornenbal.

Bij steeds meer auto’s kun je je iPhone en Android telefoon gebruiken om via CarPlay en Auto te navigeren, naar muziek te luisteren, berichten te versturen of handsfree te bellen. De interface is heel eenvoudig om afleiding te voorkomen en alles kun je ook met je stem bedienen. Omdat stembediening heel veilig is krijgen steeds meer auto’s een knop aan het stuur om dit te gebruiken. Ook draadloos worden de mogelijkheden steeds groter om tegelijk meerdere apps te gebruiken.

 

Online presentatie van de Raspberry Pi groep

SquidGuardOp maandag 19 april is het 3e webinar in een reeks van 4 over veilig internetten met de Raspberry Pi.
In de 2 vorige webinars hebben we Pi-hole, squid en squidGuard bekeken en geïnstalleerd.
In dit webinar gaan we dieper in op squidGuard. SquidGuard is een plugin voor squid.
We gaan kijken hoe je squidGuard naar je eigen wensen kunt aanpassen.
Tevens gaan we kijken hoe je squidGuard met extra blocklists kunt uitbreiden.

Tip: reserveer speciaal hiervoor een micro SD kaartje zodat je de opgedane kennis zelf kunt uitproberen. Een micro SD kaartje van 8 GB volstaat maar 16 GB kan natuurlijk ook.

 

 

Handleiding Jitsijitsi meet2

De beide presentaties worden gegeven in Jitsi. Op onze website onder de tab download vindt u in HCC leden downloads een handleiding over Jitsi voor iPad en Android tablets en telefoons. Tevens een handleiding voor laptop en desktop. En een handig document met tips over de sneltoetsen van Jitsi!