images/fade/fade1.png

In onze regio hebben we in mei een tweetal bijeenkomsten van de HCC. Op 2 mei in Houten en op 16 mei in Amersfoort. U kunt daar praten over uw hobby en eventuele problemen bespreekbaar maken met een van onze HCC medewerkers.

De 3D groep in Houten is in mei nog niet gestart. Als ze weer opstarten laten wij dit via de nieuwsbrief en de website weten. De 3D groep in Amersfoort is in Amersfoort weer aanwezig o.l.v. Joury Galis. Alle geïnteresseerde zijn daar van harte welkom


Activiteiten in de Bibliotheek in Houten

HCC!apple

Op maandag 2 mei om 19.30 uur houdt HCC!apple in de Bibliotheek van Houten alleen een interactieve inloop waarop we kunnen ingaan op vragen en met elkaar actuele ontwikkelingen kunnen bespreken. Er is deze keer geen presentatie omdat we verwachten dat veel Apple gebruikers ook wel geinteresseerd zullen zijn in de presentatie over Google Foto.

Presentatie Google foto

Google Foto is een app die zowel op de Andriod telefoon als op een Iphone werkt. Het verschil is de opbouw van het menu. De mogelijkheden zijn hetzelfde. Tevens is het mogelijk om te werken met een PC en Mac als eventuele ondersteuning.

De presentatie wordt gegeven door Hans Niessen en de volgende zaken zullen o.a. besproken worden:
- het gebruik van het menu van de app
- opslaan in de Cloud
- filters om foto's bij te werken

Na de presentatie zal er op de website van van HCC Utrecht een PDF staan met de inhoud van de presentatie.

HCC!opensource

Bas van den Dikkenberg is aanwezig als vraagbaak voor al uw computer- en netwerkvragen namens HCC!opensource.

Online vliegen met FS van HCC!Utrecht

Op maandag 2 mei 2022 willen we in een workshop-achtige setting aandacht besteden aan online vliegen.
Oeds van der Meulen is aanwezig om daar alles over te vertellen en je op weg te helpen. Zoals het installeren en configureren van de software, die daarvoor gebruikt wordt: JoinFS en Teamspeak.


Activiteiten in de Brug in Amersfoort

bijeenkomst2

Op maandag 16 mei hebben we in "De Brug" ook weer onze HCC  bijeenkomst.
We houden daar weer de gebruikelijk inloop waar bijna alle interesse groepen weer aanwezig zijn, om uw vragen gezamenlijk met u te bespreken en u voor te lichten over de nieuwe ontwikkelingen op uw interesse gebied.

 

Presentatie 2FA beveiliging

De presentatie op maandag 16 mei zal over 2FA beveiliging gaan. Dit is tevens het maandthema van de seniorenacademie.
Wim Noordoven, tevens presentator van de seniorenacademie, zal deze presentatie voor ons verzorgen. 

 

Voor onze locatie in Amersfoort zijn wij op zoek naar een HCC'er die ons kan assisteren met Windows en/of hardware zaken van een PC.

 


Handleiding HCC presentatie in Jitsi

jitsi meet2

De HCC presentaties worden gegeven in Jitsi. Op onze website onder de tab download vind je in HCC leden downloads een handleiding over Jitsi voor iPad en Android tablets en telefoons. Tevens een handleiding voor laptop en desktop. Ook is het mogelijk om een HCC-filmpje te bekijken waar je uitleg krijgt over de mogelijkheden van de nieuwe layout van Jitsi.