images/fade/fade1.png

Heb je een iPad Air, iPad mini 2,  iPhone 5s of hoger? Laat dan de vele voordelen van iOS 12 niet aan je voorbijgaan. Deze nieuwste iOS versie is net uit en de werking is op heel veel punten verbeterd. Ook oudere iPhones en iPads voelen opeens veel vlotter aan. Via “instellingen>Algemeen>Software update kun je iOS 12 snel installeren.

Op 1 oktober starten we in Houten met een uitgebreide presentatie over iOS 12 die we later ook in o.a. Amstelveen, Zwolle, Urmond en Amersfoort gaan geven. We laten je graag enkele handige functies zien die vaak wat verborgen zijn. Met deze presentatie ontdek je snel welke instellingen voor jou handig zijn om te gaan gebruiken. Bij de presentatie gebruiken we een iPad zodat je alles duidelijk kunt zien en we je ook extra tips voor de iPad kunnen geven. Loop deze presentatie niet mis omdat je alleen maar een iPhone hebt. De meeste iOS 12 tips en apps die we laten zien kun je immers net zo goed op de iPhone gebruiken. Na de pauze beantwoorden we graag jouw Apple vragen.

Deze presentatie is doordat de Bibliotheek pal naast Station Houten ligt gemakkelijk voor iedereen te bereiken. Kom je met de auto dan kun je de 1e 2 uur gratis parkeren in de parkeergarage van het winkelcentrum Het Rond (Het Rond 2) in Houten.

Zo ontvang je automatisch meer Apple tips Breid nu gemakkelijk zonder inloggen je HCC lidmaatschap uit met Apple en je ontvang voortaan automatisch elke maand een nieuwe iPhone en iPad tiplijst. Ook kun je als lid op apple.hcc.nl steeds meer informatie downloaden die alleen beschikbaar is voor leden van HCC!apple.
Als 1e interessegroep is HCC!apple gratis. Heb je al een andere interessegroep dan wordt er automatisch bij de betaling van je lidmaatschap € 2,50 per jaar in rekening gebracht. Je regelt het snel door te kiezen voor Apple op
https://www.hcc.nl/ig-aanmelding

 

Raspberry Pi camera presentatie in Amersfoort

In 2017 heeft Marcel in Amersfoort voor de HCC leden een presentatie over KODI gegeven.

De avond was bedoeld voor mensen die een Raspberry Pi hebben of overwegen om die aan te schaffen.
In de presentatie heeft hij ons laten zien hoe je de Raspberry Pi tot een Media Centrum kunt omtoveren.
Tevens werd uitlegd hoe je KODI kunt uitbreiden.
Omdat KODI inmiddels niet meer legaal is en daardoor ook de nodige uitbreidingen niet meer werken, gaan we nu aan de slag met de Raspberry Pi camera.
Op maandag 19 maart geef Marcel een presentatie over de Raspberry Pi camera.
Dit is een kleine camera speciaal voor de Raspberry Pi die je met een lintkabel op de CSI connector aansluit.
Er zijn 2 varianten: een gewone en een infrarood camera.
Met de Raspberry Pi camera is het mogelijk om een timelapse te maken. Marcel heeft hier zelf al enkele projectjes mee gedaan en het lijkt hem leuk om zijn ervaringen met jullie te delen.
In de presentatie wordt ingegaan op het aansluiten en programmeren van de camera en op diverse toepassingen om de camera te gebruiken. Ook worden kort de verschillende camera's behandeld.
Na de presentatie volgen enkele demonstraties met de Raspberry Pi camera.
Voor een ieder die met Raspberry Pi bezig is of wil beginnen een leerzame avond.

Deze bijeenkomsten zijn altijd overdag en bestaan uit een presentatie van ongeveer een uur, we drinken dan gezellig samen even koffie/thee en dan is er nog een vragenuurtje, waarin een ieder zijn/haar persoonlijke computerproblemen aan de orde kan stellen.

In september gaan we starten met de nieuwe locatie Maarssen.

Deze bijeenkomst wordt elke 2e woensdag van de maand gehouden om 14.00 uur in De Vondel, Maarssen-dorp, Vondelstraat 51 en gaat op 13 september van start.
https://seniorenacademie.hcc.nl/locaties-h-z/maarssen.html

Verder zijn er in de Regio Utrecht en in het aangrenzend gebied de volgende bijeenkomsten van de HCC!seniorenacademie:

In Amersfoort is dat iedere 2e dinsdag van de maand om 14.00 uur en deze worden gehouden in De Brugkerk, Schuilenburgerweg 2.    
We starten  na de vakantie dus weer op dinsdag 12 september.                                 
https://seniorenacademie.hcc.nl/locaties-a-g/amersfoort.html

In Gorinchem is dat iedere 2e donderdag van de maand om 13.30 uur en deze worden gehouden in Dienstencentrum De Rozenobel, Dukatenplein 2.
We starten  na de vakantie dus weer op donderdag 14 september.
https://seniorenacademie.hcc.nl/locaties-a-g/gorinchem.html

In Maarn is dat iedere laatste dinsdag van de maand om 13.30 uur en deze worden gehouden in De Twee Marken Trompplein 5.
We starten na de vakantie dus weer op dinsdag 26 september.
https://seniorenacademie.hcc.nl/locaties-h-z/maarn.html  

In Veenendaal is dat iedere 3e dinsdag van de maand om 13.30 uur en deze worden gehouden in De Cultuurfabriek, Kees Stipplein 74.
We starten  na de vakantie dus weer op dinsdag 19 september.
                   Voortaan zijn deze bijeenkomsten in zaal 2 ; dat is op de 2e verdieping,
                    want daar is het veel rustiger.

https://seniorenacademie.hcc.nl/locaties-h-z/veenendaal.html

In Woerden is dat iedere 1e donderdag van de maand om 10.00 uur en deze worden gehouden in Kruiskerk Mesdagplein 4.
We starten  na de vakantie dus weer op donderdag 7 september.
https://seniorenacademie.hcc.nl/locaties-h-z/woerden.html

In Barneveld is dat iedere 1e donderdag van de maand om 13.30 uur en deze worden gehouden in De Veluwehal Nieuwe Markt 6. .
We starten  na de vakantie dus weer op donderdag 7 september.
https://seniorenacademie.hcc.nl/locaties-a-g/barneveld.html

In Ede is dat iedere 1e woensdag van de maand om 13.30 uur en deze worden gehouden in Het Kernhuis Parkrand 60. .
We starten  na de vakantie dus weer op woensdag 6 september.
https://seniorenacademie.hcc.nl/locaties-a-g/ede-inloop-het-kernhuis.html

Ook op onze sites kunt u meer informatie vinden:

http://www.hcc.nl/
https://seniorenacademie.hcc.nl/

In onze locaties in Amersfoort en Veenendaal worden de laatste bijeenkomsten in 2017 gehouden op maandag 18 december a.s.

Inloopavond in Veenendaal

De laatste maand van het jaar en een oude traditie van regio Veenendaal. Een inloopavond waar u al uw vragen en ideeën kwijt kunt en de presentaie van de HCC-Veenendaal DVD van 2017. Onder het genot van een oliebol en een kopje koffie sluiten we het computer jaar 2017 af.

 

Presentatie in Amersfoort

Er wordt veel gesproken over klimaatverandering en over de gevolgen daarvan voor Nederland. Maar wat betekent het voor Amersfoort? Begin 2015 is Meet je stad! gestart. Inwoners doen drie jaar lang metingen in hun eigen leefomgeving, en onderzoeken de gevolgen en beleving van klimaatverandering in de stad Amersfoort. Hoe warm is het in jouw straat? En een paar straten verderop? Hoe kunnen we per wijk bepalen wat er nodig is om in de toekomst zo weinig mogelijk negatieve gevolgen van klimaatverandering te ondervinden? Over dit project worden we uitgebreid voorgelicht door Harmen Zijp.

Dit project bestaat in Amersfoort uit 2 avonden.

Een voorlichting avond over het project op 18 november en een workshop op 15 januari.

Kijk ook op de website van Meet de stad

Op 25 September zullen Gerard van Nieuwamerongen en Hans Bellwinkel, u op de maandelijkse clubavond bekend maken met weetjes en truukjes in het gebruik van internet. Het zal een wat meer losse presentatie zijn ten opzichte van de reguliere lezingen en presentaties maar u zult er ongetwijfeld het een en ander van opsteken en u zult er vast zaken uithalen die leuk of nuttig zijn, in het dagelijks gebruik van het internet.
Zij zullen u onder meer dingen laten zien als:
-    Hoe kun je dat ene leuke filmpje van een site opslaan en dus bewaren op uw pc
-    Handige tips voor zoekopdrachten op internet
-    Leuke en handige sites die u wellicht nog niet kent maar graag zult willen gebruiken/bezoeken
-    Hoe los je soft-/hardware problemen op zonder dat je wellicht daarvoor zelf de kennis hebt
-    Voordat je een beslissing neemt voor een grote aankoop, waar en hoe reviews bekijken
-    Etc.
Gerarg en Hans zullen het tempo van deze presentatie zodanig houden, dat u aantekeningen kunt maken en daar waar nodig of gewenst, u vragen kunt stellen. Het wordt een uitwisseling van tips en truukjes op basis van zelf opgedane ervaringen en kennis, het wordt dus geen  cursus. U gaat zelf bepalen wat u wel of niet gaat gebruiken of bekijken in het dagelijks internet gebruik maar u zult er altijd wat van opsteken en mogelijk zelfs met meer plezier en langer vertoeven op de ‘digitale snelweg’.