images/fade/fade1.png

In Houten starten we op maandagavond 4 februari om 19:30 uur op de 1e verdieping met de gezellige inloop.

Om 20:00 uur start HCC!apple met hun workshop “Veiligheid met gemak” hoe je nog veiliger kunt werken met je iPhone en iPad. Daarmee haakt HCC!apple in op het landelijke HCC-thema “Security en privacy”. Bezoekers ontvangen op de bijeenkomst ook gratis een uitgebreide digitale handout waarin ze alles op hun gemak nog eens kunnen nalezen.

Na de pauze leggen we uit hoe je een Mac mini op afstand door meerdere personen kunt laten gebruiken. Binnen HCC!apple kunnen straks de vrijwilligers van alle Apple bijeenkomsten zo ook via een iPad alle Mac toepassingen laten zien, extra informatie met elkaar delen en presentaties ophalen.

Opensource vraagbaak bij regio Utrecht
Er is ook op de eerste verdieping een opensource vraagbaak aanwezig bij de maandelijkse bijeenkomsten van Regio Utrecht in Houten. 
Hier kun je terecht met jouw vragen op het gebied van opensource, de vraagbaak helpt je er graag verder op weg.

De bibliotheek in Houten is door de ligging pal naast station Houten heel gemakkelijk te bereiken per trein. Verder kun je de 1e 2 uur gratis parkeren bij Winkelcentrum Het Rond (Het Rond 2) in Houten. Dichtbij kun je ook langer gratis parkeren aan de Dijkhoeve.

HCC!3D Interesse Groep Midden Nederland

Op 6 februari willen we aandacht besteden aan een nieuwe feature in TinkerCad: codeblocks. Dit is een mogelijkheid om op een “scratch-achtige” manier te ontwerpen.

De groep wil verder graag nog aandacht besteden aan: vormen, Openscad, Freecad, Marlin??. De planning moet hiervoor nog worden opgesteld.

Op 6 Maart is de volgende bijeenkomst het programma hiervoor moet nog samengesteld worden.We komen bijeen op Locatie TinkerinQ, Dijkhoeve 1 Houten van 19:30-21:30 uur.

Heb je een iPad Air, iPad mini 2,  iPhone 5s of hoger? Laat dan de vele voordelen van iOS 12 niet aan je voorbijgaan. Deze nieuwste iOS versie is net uit en de werking is op heel veel punten verbeterd. Ook oudere iPhones en iPads voelen opeens veel vlotter aan. Via “instellingen>Algemeen>Software update kun je iOS 12 snel installeren.

Op 1 oktober starten we in Houten met een uitgebreide presentatie over iOS 12 die we later ook in o.a. Amstelveen, Zwolle, Urmond en Amersfoort gaan geven. We laten je graag enkele handige functies zien die vaak wat verborgen zijn. Met deze presentatie ontdek je snel welke instellingen voor jou handig zijn om te gaan gebruiken. Bij de presentatie gebruiken we een iPad zodat je alles duidelijk kunt zien en we je ook extra tips voor de iPad kunnen geven. Loop deze presentatie niet mis omdat je alleen maar een iPhone hebt. De meeste iOS 12 tips en apps die we laten zien kun je immers net zo goed op de iPhone gebruiken. Na de pauze beantwoorden we graag jouw Apple vragen.

Deze presentatie is doordat de Bibliotheek pal naast Station Houten ligt gemakkelijk voor iedereen te bereiken. Kom je met de auto dan kun je de 1e 2 uur gratis parkeren in de parkeergarage van het winkelcentrum Het Rond (Het Rond 2) in Houten.

Zo ontvang je automatisch meer Apple tips Breid nu gemakkelijk zonder inloggen je HCC lidmaatschap uit met Apple en je ontvang voortaan automatisch elke maand een nieuwe iPhone en iPad tiplijst. Ook kun je als lid op apple.hcc.nl steeds meer informatie downloaden die alleen beschikbaar is voor leden van HCC!apple.
Als 1e interessegroep is HCC!apple gratis. Heb je al een andere interessegroep dan wordt er automatisch bij de betaling van je lidmaatschap € 2,50 per jaar in rekening gebracht. Je regelt het snel door te kiezen voor Apple op
https://www.hcc.nl/ig-aanmelding

 

De update van oktober toch beschikbaar?
Wel of niet installeren?Wat is er nieuw?
Klembord, screenshots.
Koppeling PC<>smartphone.
Zoek functie in startscherm.
Apps in tabs.
Tevens ON-The-Fly lettertype-grootte aan te passen
en/of zelf nieuwe lettertypen maken.
Enzovoort.
Wim Noordoven praat u bij over deze
Windows10 update en laat zien hoe het werkt.Heeft u deze update al geïnstalleerd en zijn er problemen?

Neem dan uw PC, laptop of tablet mee, zodat we u kunnen helpen een oplossing te vinden.PS. In de PC Active van december vindt u ook een uitgebreide beschrijving van deze update.

Opensource vraagbaak bij regio Utrecht

Er is voortaan ook op de eerste verdieping een opensource vraagbaak aanwezig bij de maandelijkse bijeenkomsten van Regio Utrecht in Houten.
Hier kun je terecht met jouw vragen op het gebied van opensource, de vraagbaak helpt je er graag verder op weg.

7 januari start Apple Film en montage cursus in Houten
Op maandagavond 7 januari start HCC!apple in Houten met een cursus beter filmen en monteren met je iPhone en iPad. Voor deze cursus zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Via ons artikel in de laatste PC-Active “Zo maak je betere films met je smartphone” kun je al een goede indruk krijgen van de inhoud van deze cursus en lees je ook hoe je je hiervoor nog kunt aanmelden. In deze cursus kun je als HCC lid van een vakman voor een spotprijsje leren hoe je zelf video’s maakt waar je trots op kunt zijn. Want wie lid is of wordt van HCC!apple krijgt op de vermelde prijs van € 25 ook nog eens € 10 extra korting.

Apple inloop in Houten
Op 7 januari begint om 19:30 uur in Houten op de 1e verdieping van de bibliotheek weer een Apple inloop. Op deze goed bereikbare nieuwe locatie zien we steeds meer Apple gebruikers gezellig langskomen. Als speciale onderwerpen tijdens deze inloop zie je hoe je zelf geheugen bij kunt plaatsen in de nieuwste mac mini en tijdens de pauze van de videocursus kun je ook kort kennismaken met de nieuwste 12,9 inch iPad Pro.

 

 

Raspberry Pi camera presentatie in Amersfoort

In 2017 heeft Marcel in Amersfoort voor de HCC leden een presentatie over KODI gegeven.

De avond was bedoeld voor mensen die een Raspberry Pi hebben of overwegen om die aan te schaffen.
In de presentatie heeft hij ons laten zien hoe je de Raspberry Pi tot een Media Centrum kunt omtoveren.
Tevens werd uitlegd hoe je KODI kunt uitbreiden.
Omdat KODI inmiddels niet meer legaal is en daardoor ook de nodige uitbreidingen niet meer werken, gaan we nu aan de slag met de Raspberry Pi camera.
Op maandag 19 maart geef Marcel een presentatie over de Raspberry Pi camera.
Dit is een kleine camera speciaal voor de Raspberry Pi die je met een lintkabel op de CSI connector aansluit.
Er zijn 2 varianten: een gewone en een infrarood camera.
Met de Raspberry Pi camera is het mogelijk om een timelapse te maken. Marcel heeft hier zelf al enkele projectjes mee gedaan en het lijkt hem leuk om zijn ervaringen met jullie te delen.
In de presentatie wordt ingegaan op het aansluiten en programmeren van de camera en op diverse toepassingen om de camera te gebruiken. Ook worden kort de verschillende camera's behandeld.
Na de presentatie volgen enkele demonstraties met de Raspberry Pi camera.
Voor een ieder die met Raspberry Pi bezig is of wil beginnen een leerzame avond.