Agenda

GPS functie smartphone
Dinsdag, 20 Maart 2018, 20:00 - 22:00
Hits : 236

Bijna elke moderne smartphone is tegenwoordig voorzien van ingebouwde GPS. De GPS functie kan goede diensten bewijzen bij plaatsbepaling en navigatie en dat hoeft niet beperkt te blijven tot de auto. Ook bij fiets- en wandeltochten kan het zeer gedetailleerde kaartenmateriaal je -vooral in de vrije natuur- uitstekend de weg wijzen.
Maar de GPS functie kan ook worden gebruikt om de foto’s en video’s die je met je smartphone maakt, te voorzien van een zogenaamde “geotag” zodat je later kunt zien waar deze zijn gemaakt.
Wanneer je je sleutels of andere voorwerpen voorziet van een GPS tracker, dan kun je via je smartphone zien waar je deze moet zoeken. Datzelfde geldt ook voor GPS trackers die je meegeeft aan kinderen of demente ouderen, zodat je hen kunt terugvinden wanneer ze verdwaald raken.
Er kleven echter ook nadelen aan GPS van de smartphone. Wanneer je de locatiebepaling continu aan laat staan of alle apps toestemming geeft om deze te gebruiken, dan stel je adverteerders en andere “volgers” op het internet in de gelegenheid om je gedrag in kaart te brengen. Kortom genoeg om de verschillende voors en tegens eens goed op een rijtje te zetten.

Locatie De Kubus
Spanjaardsgoed 5a
Veenendaal
Utrecht
3901 HC
Nederland
0318-512594