Agenda

Presentatie 3D Ontwerpen en Printen
Maandag, 09 April 2018, 20:00 - 22:00
Hits : 334

3 d printen3D printen is heel breed en heeft al een lange historie. Al jaren de basis voor de beroepspraktijk, is nu de 3D printer en ook de software voor de consument bereikbaar en zie… velen zijn nu enthousiast over de mogelijkheden van 3D printen.
Op internet is een keur aan direct te printen modellen en objecten veelal gratis beschikbaar. Verschillende nieuwe, veelal ook online, ontwerp-software is nu beschikbaar, gebruikersvriendelijk opgezet, maar het vereist de nodige studie en routine.
De hardware is nu echt voor iedereen betaalbaar. Maar, zonder de ontwerpsoftware blijft het een leuk speeltje wat in de weg gaat staan.

Maar wat kun je er mee? En hoe maak je er wat mee?
Harry Binnema, is sinds een aantal jaren 3D print enthousiast. Hij gaat uitleggen wat de techniek is achter de 3D printers, specifiek de consumenten printers. Wat kan je allemaal doen met deze techniek, in welk opzicht wijkt het af van andere maak-technieken, etc. en hoe moet je ontwerpen voor deze machines? Welke programma’s kan je gebruiken?

De hcc!3d interessegroep heeft op verschillende aan HCC gerelateerde locaties in het land reeds 3D werkgroepen opgestart. Samen met regio Utrecht willen we dat nu ook in Houten doen.
Harry gaat binnenkort zo’n hcc!3D werkgroep starten in Fablab Houten met regelmatige 3D activiteiten en workshops. Denk aan onderwerpen als: ontwerpen in 3D, het bouwen van je eigen printer en de techniek hierachter, wat moet je allemaal doen om de printer te onderhouden, 3D scannen, met Raspberry-Pi de printer op afstand bedienen en zo mogelijk een timelapsefilmpje of foto’s maken, etc.
Binnenkort starten we in Houten met de introductie van Fusion360, het gratis te gebruiken 3D ontwerpprogramma van Autodesk, zie hier.

Wil je op de hoogte blijven van de 3D activiteiten in jouw regio of wil je meedoen?
Op de agenda van de hcc!3D site kun je zien welke 3D activiteiten, ook reeds in jouw regio, voorhanden zijn. Als je dan toch op die site bent, meld je dan gelijk aan voor de nieuwsbrief of nog mooier, wordt hcc!3D-lid via mijn hcc
Om mensen die (nog) geen HCC-lid zijn toch te betrekken bij de activiteiten is HCC!3D Meetup voorhanden, een platform waarop ook alle 3D activiteiten te vinden zijn.
Je kunt je belangstelling natuurlijk ook je na afloop van de presentatie melden bij Harry Binnema.

 

Locatie Bibliotheek Houten
Onderdoor 158
Houten
Utrecht
3995 DX
Nederland