Agenda

Ontwerpen en printen in 3D
Maandag, 15 Oktober 2018, 20:00 - 22:00
Hits : 145

3D tijdelijk1

In de media is er veel aandacht voor alles wat met 3D te maken heeft. En natuurlijk vooral voor zaken die tot de verbeelding spreken. Zoals het printen van een compleet huis, medische toepassingen, of onlangs nog het verbod op het publiceren van 3D-ontwerpen om een vuurwapen met een 3D-printer te maken. Zover gaan wij natuurlijk niet, maar HCC neemt je graag mee op een fascinerende ontdekkingsreis in de wereld van 3D-printen.
De presentatie gaat vooral in op wat 3D kan betekenen als hobby. We vertellen je over de belangrijkste aspecten van 3D die voor de hobby interessant zijn:
We vertellen iets over de historie van de 3D-printer en over de werking van de 3D-printer
We vertellen hoe je aan je 3D-model kunt komen
We leggen uit hoe je een 3D-model geschikt kunt maken om te printen
We vertellen wat er voor nodig is om een goede 3D-print te maken
We demonstreren enkele 3D-ontwerpprogramma’s
En uiteraard zul je een 3D-printer aan het werk zien, dezelfde printer die je als HCC-lid voordelig kunt aanschaffen
NB Veel software/uitleg/terminologie is Engelstalig en daarom vind je in deze presentatie veel Engelstalige woorden en begrippen. Er is vaak geen goed Nederlands woord voor en als het al bestaat, wordt het niet gebruikt door mensen in de 3D-wereld. Het is dus wel handig als je het Engels een beetje beheerst.
Meer weten? Kom naar een presentatie in het land. We hopen dat je er veel van leert en dat met plezier in praktijk zult kunnen brengen!

Locatie De Brug
Schuilenburgerweg 2
Amersfoort
Utrecht
3816 TB
Nederland