Agenda

3D bijeenkomst
Woensdag, 04 December 2019, 19:30 - 21:30
Hits : 95

Vorige bijeenkomst 6 november hebben we met onze groep kunnen genieten van de presentatie van Henk de Vlaam over het 3D-tekenprogramma Onshape.
Het was een leerzame avond, waarin veel van de mogelijkheden aan het licht kwamen. Het programma is zeer gestructureerd en bevat veel mogelijkheden om in projectvorm met meerdere ontwerpers aan een ontwerp te werken. Omdat het web-gebaseerd is kan je zelfs met een smartphone meekijken en het ontwerp beïnvloeden.
Een minpuntje vond ik zelf dat alle ontwerpen per definitie publiek beschikbaar zijn, waardoor je geen ontwerpen voor derden kunt maken. Dit euvel is op te lossen door een licentie te kopen. En dat is weer wat prijzig: vanaf $1500 per jaar.

Henk heeft voor de liefhebber ook een cursus samengesteld.

Wil je nog meer informatie ga dan naar https://3d.hcc.nl/ het HCC 3D forum voor veel van je vragen en antwoorden.Voor de komende bijeenkomst op 4 december willen we aandacht schenken aan Cura instellingen. We komen bij elkaar om over 3D printen en eventuele verbeteringen/issues te praten. Een kop koffie en je collega HCC!3D collega’s zijn er om met je mee te denken.

Kom naar de bijeenkomst op 4 december om 19:30 uur bij TinkerinQ Fablab

Locatie TinkerinQ
Dijkhoeve 1
Houten
Utrecht
3992 XV
Nederland