Agenda

KPN-vitaal
Maandag, 27 Januari 2020, 20:00 - 22:00
Hits : 185
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Job Breure

KPN Vitaal Thuis

kpn vitaal

We gebruiken allemaal technologie en de daaruit voortkomende snufjes in ons voordeel. Soms zijn er echter mogelijkheden waar we geen weet van hebben, die ons leven een stuk makkelijker en/of leuker kunnen maken.

In dat kader past ook zeker de dienst KPN Vitaal Thuis. Ouderen willen langer zelfstandig thuis blijven wonen in hun eigen huis. Echter, soms is men niet zelfstandig genoeg om zonder een beetje assistentie en/of medische zorg, goed de dag door te komen. Deze dienst kan dan uitkomst bieden.

Wat is KPN Vitaal Thuis?

Sensoren in de woning registreren bewegingen en activiteiten, zonder gebruik te maken van camera’s of microfoons. De dienst leert in 2 weken het dagritme van het alleenstaande familielid en interpreteert dit zo goed dat vroegtijdige signalering mogelijk is. De app van KPN Vitaal Thuis merkt vervolgens ongebruikelijke situaties op en geeft een melding als er iets mis is. Hij signaleert ook vroegtijdig veranderingen in het dagritme. Die sluipen er vaak geleidelijk in en zijn lastig te herkennen. Met preventieve zorg op maat zijn deze veranderingen in een vroeg stadium nog om te buigen of te vertragen. Zo kunnen alleenwonende ouderen langer, prettig en gezond thuis blijven wonen. En voor de mantelzorger is er inzicht in hoe het gaat. Dat geeft een gerust gevoel.

“Ze bleef zo lang op het toilet dat ik werd gewaarschuwd via de app. Toen vonden ze haar daar verkrampt”

Naast deze signalering levert de dienst ook passieve alarmering. Dit betekent dat als je geliefde familielid ten val komt, KPN Vitaal Thuis dit signaleert en aan de mantelzorger doorgeeft, zonder dat er actief op een knop gedrukt hoeft te worden.

Klantervaringen

Mantelzorger Johan vertelt over zijn ervaringen met KPN Vitaal Thuis: “Mocht er iets gebeuren dan krijg ik een melding in de app en bel ik iemand in haar buurt. Daarnaast weet ze niet altijd wat ze een dag eerder deed. Ik zie dan in de app dat ze een paar uur buitenshuis is geweest. Door dat te vertellen fris ik haar geheugen op. Dan weet ze weer: ze was bij haar vriendin. Ik bel mijn moeder nu niet langer uit bezorgdheid, maar voor de gezelligheid”

Steven Dorgelo van KPN Vitaal Thuis vertelt u graag meer over dit product en de mogelijkheden.

Locatie De Kubus
Spanjaardsgoed 5a
Veenendaal
Utrecht
3901 HC
Nederland
0318-512594