Logo HCC Utrecht

Chrome logoIn de broncode van Chromium, het open-source-project dat de basis voor de Chrome-browser vormt, is ondersteuning voor de do-not-track-functie ingebouwd. Dat betekent dat de ondersteuning op termijn ook in Chrome terecht zal komen.

Daarmee is Chrome de laatste grote browsers die ondersteuning voor do-not-track krijgt; de meest recente versies van Firefox en Internet Explorer hebben de functionaliteit al langer ingebakken. In een verklaring tegenover de website All Things Dmeldt een Google-woordvoerder dat het bedrijf hiermee voldoet aan een afspraak die eerder dit jaar met de Amerikaanse overheid werd gemaakt over de invoering van do-not-track. 

De do-not-track-optie zorgt ervoor dat browsers aan websites middels een http-header laten weten dat ze niet willen dat het surfgedrag wordt bijgehouden, zoals veel gebeurt voor reclamedoeleinden. Dit gebeurt door een speciale header mee te sturen als een pagina bezocht wordt. Volgens Google moet de nieuwe feature voor het einde van het jaar zijn weg gevonden hebben naar de reguliere versie van Chrome. 

Websites hoeven het verzoek van de gebruiker echter niet te honoreren en daarnaast mag de optie volgens de specificatie niet standaard ingeschakeld staan; de functie moet echt ingeschakeld worden door een gebruiker. Eerder deze week kwam naar buiten dat een nieuwe patch voor webserver Apache de do-not-track-headers van Internet Explorer negeert, omdat Microsofts browser de functionaliteit standaard inschakelt als gebruikers voor de 'express settings' kiezen.

Bron: Tweakers.net 14 september 2012

© 2017HCC Utrecht, Ontworpen door H Bellwinkel Web Design.