Microsoft bevestigt nieuwe problemen met Windows 11 24H2

Deel dit artikel

,

problemen met Windows 11 24H2

Auteur Elwin Hodžić

Microsoft heeft afgelopen weekend meer problemen bevestigd van de Windows 11 24H2-update. Er zijn onder andere meldingen van problemen met de Voicemeeter-app en camera’s.

Problemen met Asus
Microsoft heeft in de Windows Release Health notes aanvullende problemen bevestigd die kunnen optreden na de installatie van de 24H2-update van Windows 11. Zo worden er bijvoorbeeld problemen genoemd met bepaalde Asus-producten. Bij de modellen X415KA en X515KA kan het voorkomen dat het systeem het updateproces niet kan voltooien. Tijdens de update kan er een blauw scherm met een foutmelding verschijnen. In samenwerking met Asus heeft Microsoft het probleem teruggevoerd naar compatibiliteitsproblemen met specifieke hardware. Voor de getroffen apparaten heeft Microsoft de 24H2-update geblokkeerd met Safeguard-ID 54157480.

BSOD door Voicemeeter-app
Daarnaast kan er bij het gebruik van de Voicemeeter-app een Blue Screen of Death optreden met de foutmelding “MEMORY MANAGEMENT”. Dit wordt veroorzaakt door een incompatibiliteit van de Voicemeeter-driver met de huidige versie van de Memory Manager. Op apparaten waarop de app wordt gebruikt, biedt Microsoft de 24H2-update ook niet langer aan. De bijbehorende Safeguard-ID is 53794850. Volgens Microsoft werkt de fabrikant VB-Audio Software aan een oplossing voor het probleem.

Problemen met geïntegreerde camera’s
Wanneer gezichts- of objectherkenning is ingeschakeld bij het gebruik van ingebouwde camera’s op bepaalde apparaten, kunnen er zich onvoorziene problemen voordoen. Dit kan van invloed zijn op de Camera-app, gezichtsherkenning via Windows Hello en andere applicaties die de ingebouwde camera gebruiken. Als tijdelijke oplossing heeft Microsoft het updateproces voor mogelijk getroffen apparaten geblokkeerd, met Safeguard-ID 53340062.

Advies van Microsoft
Microsoft raadt sterk af om de 24H2-update van Windows 11 handmatig te installeren op apparaten waarvoor het update-aanbod is geblokkeerd. Voor deze systemen wordt geadviseerd de Windows 11-installatieassistent of het Media Creation Tool niet te gebruiken totdat er een oplossing beschikbaar is.

Eerdere problemen met 24H2-update
Dit zijn niet de eerste problemen die zijn opgemerkt met de 24H2-update van Windows 11. Zo geeft het schijfopruimingshulpmiddel herhaaldelijk meerdere gigabytes aan beschikbare ruimte in de Windows Update-cache weer, terwijl deze normaal gesproken door de ingebouwde opruimtools automatisch zou moeten worden gewist. Microsoft heeft dit inmiddels als een weergavefout aangemerkt, die in een toekomstige update zal worden verholpen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!utrecht

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden