De reulaire regiobijeenkomst in Amersfoort is een inloopavond. U kunt hier terecht met al uw vragen over Windows en Apple computers.

Bij de HCC!Apple groep kunt u zich laten voorlichten over de nieuwste ontwikkelingen op gebied van telefoon, tablet en computer. Ook staan ze uw bij in het oplossen van uw problemen en geven uw advies over alle producten van Apple. applehcc.nl

John Glaser helpt u bij het zoeken en registreren van uw familieleden. We noemen dat genealogie of te wel stamboomonderzoek.
HCC!genealogie adviseert haar leden met welk programma je gegevens vastlegt maar ook later hoe je deze publiceert. Voorbeelden daarvan zijn Aldfaer en GensDataPro.
Daarnaast geven zij tips op welke websites u uw gegevens, zeg maar bronnen, kan vinden. Denk aan WieWasWie.nl, OpenArchieven en Zoekakten.nl genealogie.hcc.nl

Marcel Runte ontdekt samen met u de mogelijkheden van de Raspberry Pi. Elk maand is hij met een aantal leden door middel van kleine workshops aan het werk. Heeft u interesse kom dan zeker langs.

Gerrit Rozendaal praat u bij over de ontwikkelingen van de Drone. Het fotograferen en filmen met de drone en daarna natuurlijk de bewerking van het film en foto materiaal.

Frans Buhrs is de man die u alles van fotografie kan vertellen, in zijn hobby heeft hij alle fase van analoog tot digitale fotografie meegemaakt. De man dus voor al uw foto vragen.

Wim Noordoven is een van onze kaderleden die alle ontwikkelingen van de PC heeft meegemaakt en kan u daardoor adviseren en samen met u problemen oplossen.

Tevens is op de regioavond de Canon scanner aanwezig. Heeft u belangstelling in een demo of wilt u hem lenen loopt uw even langs of maak een afspraak.

 


Voor hulp bij het gebruik van laptop, smartphone en tablet kunnen leden over het algemeen prima terecht tijdens locatie bijeenkomsten.
Ook op andere tijdstippen kunnen leden met vragen en problemen terecht bij de HCC Vraagbaak.

Dat kan online via https://vraagbaak.hcc.nl/   24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar.
Leden kunnen hier via een contactformulier hun vraag voorleggen. Specialisten en ICT studenten zitten klaar om deze vragen te beantwoorden.
Onderdeel van de Vraagbaak is de Kennisbank. Hier staat per onderwerp een overzicht van eerder gestelde vragen en het antwoord hierop.
Vaak kunnen leden hier al het antwoord op hun vraag vinden.
Voor dringende problemen is er onze telefonische helpdesk. Leden kunnen contact opnemen met diverse R.O.C. ’s en vrijwilligers.
Informatie over de helpdesk is te vinden onder https://hcc.nl/helpdesk

Heeft u een vraag over uw laptop, tablet of smartphone? Dan hoeft u niet te wachten tot de eerstvolgende bijeenkomst van de locatie in uw buurt.

Dagelijks zitten diverse scholen en vrijwilligers klaar om u telefonisch behulpzaam te zijn. Alle hulp is voor u als HCC lid geheel gratis.

Raadpleeg onze helpdeskpagina voor een overzicht van de telefoonnummers.

Daarnaast is er ook nog een uitgebreide Kennisbank met een overzicht van eerder gestelde vragen. Wellicht dat u daar al een oplossing kunt vinden.