In Houten starten we op maandagavond 4 februari om 19:30 uur op de 1e verdieping met de gezellige inloop.

Om 20:00 uur start HCC!apple met hun workshop “Veiligheid met gemak” hoe je nog veiliger kunt werken met je iPhone en iPad. Daarmee haakt HCC!apple in op het landelijke HCC-thema “Security en privacy”. Bezoekers ontvangen op de bijeenkomst ook gratis een uitgebreide digitale handout waarin ze alles op hun gemak nog eens kunnen nalezen.

Na de pauze leggen we uit hoe je een Mac mini op afstand door meerdere personen kunt laten gebruiken. Binnen HCC!apple kunnen straks de vrijwilligers van alle Apple bijeenkomsten zo ook via een iPad alle Mac toepassingen laten zien, extra informatie met elkaar delen en presentaties ophalen.

Opensource vraagbaak bij regio Utrecht
Er is ook op de eerste verdieping een opensource vraagbaak aanwezig bij de maandelijkse bijeenkomsten van Regio Utrecht in Houten. 
Hier kun je terecht met jouw vragen op het gebied van opensource, de vraagbaak helpt je er graag verder op weg.

De bibliotheek in Houten is door de ligging pal naast station Houten heel gemakkelijk te bereiken per trein. Verder kun je de 1e 2 uur gratis parkeren bij Winkelcentrum Het Rond (Het Rond 2) in Houten. Dichtbij kun je ook langer gratis parkeren aan de Dijkhoeve.

HCC!3D Interesse Groep Midden Nederland

Op 6 februari willen we aandacht besteden aan een nieuwe feature in TinkerCad: codeblocks. Dit is een mogelijkheid om op een “scratch-achtige” manier te ontwerpen.

De groep wil verder graag nog aandacht besteden aan: vormen, Openscad, Freecad, Marlin??. De planning moet hiervoor nog worden opgesteld.

Op 6 Maart is de volgende bijeenkomst het programma hiervoor moet nog samengesteld worden.We komen bijeen op Locatie TinkerinQ, Dijkhoeve 1 Houten van 19:30-21:30 uur.

Raspberry Pi camera presentatie in Amersfoort

In 2017 heeft Marcel in Amersfoort voor de HCC leden een presentatie over KODI gegeven.

De avond was bedoeld voor mensen die een Raspberry Pi hebben of overwegen om die aan te schaffen.
In de presentatie heeft hij ons laten zien hoe je de Raspberry Pi tot een Media Centrum kunt omtoveren.
Tevens werd uitlegd hoe je KODI kunt uitbreiden.
Omdat KODI inmiddels niet meer legaal is en daardoor ook de nodige uitbreidingen niet meer werken, gaan we nu aan de slag met de Raspberry Pi camera.
Op maandag 19 maart geef Marcel een presentatie over de Raspberry Pi camera.
Dit is een kleine camera speciaal voor de Raspberry Pi die je met een lintkabel op de CSI connector aansluit.
Er zijn 2 varianten: een gewone en een infrarood camera.
Met de Raspberry Pi camera is het mogelijk om een timelapse te maken. Marcel heeft hier zelf al enkele projectjes mee gedaan en het lijkt hem leuk om zijn ervaringen met jullie te delen.
In de presentatie wordt ingegaan op het aansluiten en programmeren van de camera en op diverse toepassingen om de camera te gebruiken. Ook worden kort de verschillende camera's behandeld.
Na de presentatie volgen enkele demonstraties met de Raspberry Pi camera.
Voor een ieder die met Raspberry Pi bezig is of wil beginnen een leerzame avond.

Heb je een iPad Air, iPad mini 2,  iPhone 5s of hoger? Laat dan de vele voordelen van iOS 12 niet aan je voorbijgaan. Deze nieuwste iOS versie is net uit en de werking is op heel veel punten verbeterd. Ook oudere iPhones en iPads voelen opeens veel vlotter aan. Via “instellingen>Algemeen>Software update kun je iOS 12 snel installeren.

Op 1 oktober starten we in Houten met een uitgebreide presentatie over iOS 12 die we later ook in o.a. Amstelveen, Zwolle, Urmond en Amersfoort gaan geven. We laten je graag enkele handige functies zien die vaak wat verborgen zijn. Met deze presentatie ontdek je snel welke instellingen voor jou handig zijn om te gaan gebruiken. Bij de presentatie gebruiken we een iPad zodat je alles duidelijk kunt zien en we je ook extra tips voor de iPad kunnen geven. Loop deze presentatie niet mis omdat je alleen maar een iPhone hebt. De meeste iOS 12 tips en apps die we laten zien kun je immers net zo goed op de iPhone gebruiken. Na de pauze beantwoorden we graag jouw Apple vragen.

Deze presentatie is doordat de Bibliotheek pal naast Station Houten ligt gemakkelijk voor iedereen te bereiken. Kom je met de auto dan kun je de 1e 2 uur gratis parkeren in de parkeergarage van het winkelcentrum Het Rond (Het Rond 2) in Houten.

Zo ontvang je automatisch meer Apple tips Breid nu gemakkelijk zonder inloggen je HCC lidmaatschap uit met Apple en je ontvang voortaan automatisch elke maand een nieuwe iPhone en iPad tiplijst. Ook kun je als lid op apple.hcc.nl steeds meer informatie downloaden die alleen beschikbaar is voor leden van HCC!apple.
Als 1e interessegroep is HCC!apple gratis. Heb je al een andere interessegroep dan wordt er automatisch bij de betaling van je lidmaatschap € 2,50 per jaar in rekening gebracht. Je regelt het snel door te kiezen voor Apple op
https://www.hcc.nl/ig-aanmelding

 

In onze locaties in Amersfoort en Veenendaal worden de laatste bijeenkomsten in 2017 gehouden op maandag 18 december a.s.

Inloopavond in Veenendaal

De laatste maand van het jaar en een oude traditie van regio Veenendaal. Een inloopavond waar u al uw vragen en ideeën kwijt kunt en de presentaie van de HCC-Veenendaal DVD van 2017. Onder het genot van een oliebol en een kopje koffie sluiten we het computer jaar 2017 af.

 

Presentatie in Amersfoort

Er wordt veel gesproken over klimaatverandering en over de gevolgen daarvan voor Nederland. Maar wat betekent het voor Amersfoort? Begin 2015 is Meet je stad! gestart. Inwoners doen drie jaar lang metingen in hun eigen leefomgeving, en onderzoeken de gevolgen en beleving van klimaatverandering in de stad Amersfoort. Hoe warm is het in jouw straat? En een paar straten verderop? Hoe kunnen we per wijk bepalen wat er nodig is om in de toekomst zo weinig mogelijk negatieve gevolgen van klimaatverandering te ondervinden? Over dit project worden we uitgebreid voorgelicht door Harmen Zijp.

Dit project bestaat in Amersfoort uit 2 avonden.

Een voorlichting avond over het project op 18 november en een workshop op 15 januari.

Kijk ook op de website van Meet de stad